De gehoorzame jachthond

WelkomOver ...TrainingenNieuwsSpelregelsContact

Opbouw trainingen


Puppy, basis en vervolg jachthonden trainingen.


Iedere jachthond is welkom voor de puppy-, basis- en/of vervolg cursus ongeacht je doel! Wil je hierna meer richting wedstrijd of jacht niveau dan verwijzen wij je graag door naar goede collega’s. Wij focussen op de gehoorzaamheid in het algemeen en gebruiken de 'jachttraining' als basis.


De gehoorzame jachthond verzorgt cursussen in groepsverband voor jachthondenpuppy’s en de jonge jachthond. Daarnaast zijn privétrainingen met je jachthond mogelijk.
Iedereen met een jachthond is welkom!


Onze manier van trainen is ontstaan uit de behoefte van de aspirant voorjagers (baasjes).
De gehoorzame jachthond traint de jachthond en zijn baas op een positieve wijze.


Het einddoel is een gehoorzame jachthond.
Jouw hond verdient een aanpak die bij hem past, door zijn jachtinstinct en passie is dat niet gemakkelijk! Wij focussen op de gehoorzaamheid in het algemeen en gebruiken de 'jachttraining' als basis.

Simpele reden voor deze opzet is dat er heel veel mensen zijn met een jachthond maar er niet mee willen of kunnen gaan jagen of aan wedstrijden deelnemen.

Wij draaien er niet omheen: om een jachthond goed op te voeden heb je geduld en doorzettingsvermogen nodig. Het trainen van een jachthond in het bijzonder kost gewoon tijd. En meer dan je aanvankelijk denkt. “Binnen 10 dagen een gehoorzame hond” is ONMOGELIJK!
Het is soms al moeilijk om iedere week naar de training te komen.

De realiteit is dat het steeds moeilijker wordt om iedere week, ieder weekend te trainen door ieders drukke bestaan.

De realiteit is dat het met het "ene uurtje" les per week bij ons nog niet klaar is.
Jij moet weten wat te doen als je hond geen aandacht voor je heeft en niet luistert. Alleen jij kunt denken voor de hond in uiteenlopende situaties. Jij bepaalt wat er wel en niet gebeurt.

Tijdens de training sturen we het gedrag dat wordt ingegeven door het jachtinstinct en zijn passie om te werken voor de baas. “We trainen het baasje niet de jachthond, want de jachthond doet het altijd goed!”